sobota 15. srpna 2015

VRABČÍ TRH a TYMIÁN v HURIKÁNU 14.8. 2015

Tak to tedy nakonec "klaplo". Po zdlouhavém hledání termínu se zadařil společný koncert v Penzionu HURIKÁN v Havlíčkově Brodě.  Popravdě řečeno, byli jsme TYMIÁNU zavázáni za již dvojí pozvání na jejich výborný festival, takže jsme snad částečně splatili dluh. Ovšem, jak jinak, a jak je letos již tradicí, hrálo se za hrozného vedra. Úvod obstaral "domácí" VRABČÍ TRH, zhruba hodinku, jednoduchým, svižným, nicméně účinným průřezem repertoáru za podpory velmi krásného, a  vztřícného publika, a za povedených taškařic a "keců",( a to jsme se krotili, abychom zachovali vážnost okamžiku uvedení hosta).  Potom převzal otěže kapelník TYMIÁNU Martin. TYMIÁNOVSKÉ podání známých i neznámých hitů bylo opravdu výborné. Ve svižném, rytmicky perfektním tónu, s výbornými vokály hrané vystoupení, bylo opravdovým balzámem na duši. Vláďova kytara s výbornými sóly byla k nezaplacení. Chudáci kamarádi netušili do čeho jdou. Absolutně propocená trika, a výrazy "žíznivého psa". Vrabčí Trh je podporoval co to šlo, třeba jen podáváním chlazených nápojů, řevem, a optimistickými řečičkami, že BUDE HŮŘ....A bylo...protože naši milí kamarádi si ve své nezaviněné nevědomosti nevzali náhradní trička na převlečení, (nutno dodat, že na perfektně hrající, a zpívající Evu byl báječný pohled, že by nová "MISS MOKRÁ KOŠILE"???). Chacháááá.... TYMIÁNI jsou krásní a báječní lidé, v nejlepším slova smyslu, radost z muziky, opravdové, nefalšované  lidství,  a "srandismus" z nich přímo čiší. My jsme velmi rádi, a opravdu nás těší, že byl navázán takto krásný vztah s touhle výbornou kapelou. Totéž lze říci o pátečních báječných posluchačích, tentokrát trošku v jiném složení, méně početné, ale o to vděčnější, nicméně opravdu skvělí lidé....díky všem.....jsme potěšeni a skládáme poklonu všem....
Takže, VRABČÍ TRH si konečně užil krásný koncert, nemusel se honit a potit ( i když se potil jako všichni), ale užíval si v nemalé míře výborné muziky. O tom svědčilo Liborovo houkání, a málo vídané kmitání, Pavlovo dirigováni sebe sama, a Honzův podivně zastřeně zasněný výraz...TYMIÁN hrál skvěle, a nikomu horko příliš nevadilo. Nezbývá nežli doufat, že to nebylo jediné společné setkání (obě kapely jsou o tom přesvědčeny), ať již v HURIKÁNU, v Humpolci, či jinde.
Don Diego...bass...
Jo a hrálo se v tomto složení:
VRABČÍ TRH ... Libor - kytara, Pavel - tentokrát pouze kytara, Honza - baskytara.
TYMIÁN...Vláďa Martinec - kytara, Eva Krejčí - kytara a rytmika, Martin Čížek - kontrabas.
Můžete se s VRABČÍM TRHEM  vidět a slyšet 21.8. večer na Rybníku Řeka u Krucemburku, potom 12.9. od 9.00 v kostele Sv. Vojtěcha v Havlíčkově Brodě a 12. a 13.9., zhruba od 15.00 (čas ještě není přesně určen) na nádvoří Zámku v Polné v rámci slavné POLENSKÉ MRKVANCOVÉ POUTI...MOŽNÁ BUDE I NĚCO MEZI TÍM...INU, KDO VÍ...dáme vědět .
Foto -  Jana D.


VÁLEČNÁ PORADA PŘED...JAK TO UDĚLÁME?... a VLÁĎA jen brnká...

VRABČÍ TRH ROZJÍŽDÍ HORKÝ VEČER...

TYMIÁN - to si ještě mysleli že to bude sranda...

UŽ JE JIM HORKO...  a mají půjčený stojan na noty...











Žádné komentáře:

Okomentovat

Woyaya